Gunnarsholmen

Gunnarsholmen

En pärla

Till Gunnarn tar man sig med egen båt alternativt så tar man sig med buss eller bil till Väntholmen (Buss 318, Väntholmen ändhållplats) för vidare transportering till ön med klubb båten.

Ön har något för hela familjen och ligger inte alltför lång från våra bryggor inne i stan vilket gör att den är välbesökt av våra klubbmedlemmar. Det finns lekplats och en barnvänlig sandstrand för de mindre. Boulebana, vedeldad bastu, en härlig dansbana och ett fantastiskt fiske. Dessutom finns det en klubb båt som man gärna får låna för att kanske ro ett varv runt ön.

Vid ön finns en ordentlig flytbrygga och bojar för enkel angöring. Precis invid bryggan finns ett stort trädäck, grillplatser och "Hasses Bodega" där man kan sitta skyddat för regn och umgås. Varje midsommar hålls den årliga midsommarfesten. Där tar alla med sig sin egen midsommarmat, grillar tänds, långbord dukas och sedan avnjuts såväl mat som trevligt sällskap. I slutet av Augusti/början av september hålls klubbens årliga höstfest som klubben bjuder sina medlemmar på. Festen startas med fördrink och tilltugg för att sedan fortsätta med olika aktiviteter som exempelvis boule, pilkastning eller tipspromenad. Framåt kvällen grillar man och äter tillsammans vid den fantastiska dansbanan. När maten är uppäten görs det plats för dans och underhållning och festen fortsätter sedan ända in mot midnatt.

På ön finns en fin liten klubbstuga med fem hytter som går att reservera mot en liten avgift. En hytt kan bokas två nätter i rad för att sedan lämna plats åt någon annan. Hytterna bokas på BAS/Boka pass.

Ön saknar el och vatten.

Ö-värd på Stora Gunnarsholmen;

Henrik Fredriksson