Bredvik

Sommarens samlingsplats

Till Bredvik tar du dig antingen via egen båt alternativt med Vaxholmsbåten. Om du eller dina vänner väljer att ta Vaxholmsbåten så kliver man av på Karlshem och sedan väntar en promenad på 15-20 minuter.

Det finns plats för ca 15-20 båtar att lägga till vid holmen. Nästintill den fina bryggan ligger hangaren som man kan sitta i om tak över huvudet behövs. Här finns också kokplattor för den som inte har tillgång till eget kök. Vid spången mellan Bredviks holme och Lådna har medlemmarna byggt upp en platå som används flitigt som grill och matplats vid fina sommarkvällar då den ligger fantastiskt fint i kvällssolen.

Bredviksholme har faciliteter som såväl vatten som el och här finns även toalett, vedeldad bastu samt flertalet fina små oaser runt om på ön. Flaggberget där man kan avnjuta en fika i kvällssolen, den grunda badstranden som passar de små barnen, eller varför inte badbryggan som lämpar sig för både bad och fiske. Det är också gångavstånd till den lokala handelsboden dit man antingen kan ta sig för att proviantera eller varför inte bara för att ta en glass i solen.

I näromgivningen finns ett antal skärgårdskrogar som till exempel Gällnö, Ingmarsö och Svartsjö krog. Ofta slår sig medlemmar ihop och åker tillsammans för att avnjuta en finlunch på någon av de närliggande öarna. Klubbens egen båt brukar bli transportmedlet.

På Bredviksholme anordnas varje år i Juli en sommarfest där alla tar med det man vill ha och så samlas man och äter och gör roliga aktiviteter tillsammans.

Bredviks holme har en klubbstuga med två hytter som går att reservera mot en liten avgift. En hytt kan bokas två nätter i rad för att sedan lämna plats åt någon annan. Hytterna bokas på BAS/Boka pass. 

Holmvärd på ön är Thomas Liljestig.