Klubbens miljöpolicy

MBK Tre kronor arbetar i all sin verksamhet för en god miljö, säker hamn- och vinterförvaring. Klubben ansluter sig till Svenska Båtunionens mål att utveckla ett båtliv i balans med människan och naturen.

I denna strävan har klubben tagit fram dels en miljöpolicy och avfallsplan, (MBK miljöpolicy och avfallsplan) där det definieras vad som är klubbens ansvar och vad som är den enskilde medlemmens ansvar.

MBK informerar medlemmarna om miljöpolicyns  innehåll och om hur de ska följa den. Detta sker på medlemsmöten, på klubbens hemsida och via anslag på lämpliga ställen på klubbens område.
MBK ser årligen över miljöpolicyn och miljöreglementet och som är jämställt med hamn och varvsreglemente.

Här hittar du Miljöreglemente 2016

Stockholms miljöförvaltning har tagit fram ett PDF-dokument “Ett hållbart båtliv för alla”, som beskriver hur vi som båtklubb och medlem ska agera inom området.

Information om godkända och icke godkända båtbottenfärger finns på Kemikalieinspektionens hemsida www.kemi.se.